DAMSGÅRDS-SUNDET

Mange av oss drømmer om å bo på bryggekanten, høre lyden av båter og fugler som flyr forbi, og se solen blinke i sjøen mens man nyter en kopp kaffe på balkongen. 

Bo i byen og ta del i det pulserende bylivet. Gå på kafè, spise på restaurant eller bare finne en ledig benk i solen og betrakte folkelivet. 

I Kranen Sameie bor du tett på det meste, slik at du kan bruke tiden til det du vil. 

Velkommen! 

Livet ved sjøen

DITT NY NABOLAG

SPENNENDE GLASSFASADER SKAL GI KRANEN SAMEIE SÆRPREG OG LIV 

Et unikt visuelt uttrykk 

Bergenskunstneren Hedvig Thorkildsen har jobbet med å gi fasaden til Kranen Sameie et visuelt og unikt uttrykk. I samarbeid med arkitektfirmaet Artec og kommunikasjonsbyrået Snølys har Thorkildsen utformet de spesielle glassfasadene som skal gi bygningskroppene et særpreget og identitet. 

Utgangspunkt i den gamle kranen 

Hedvig har tatt utgangspunkt i formen på den gamle kranen på tomten, og delt denne opp i enkle element som skal omkranse ytterveggene på en dynamisk måte. Kunstnerens mål er at fasadene og uttrykket skal gi en god opplevelse, både på nært hold og fra avstand – og kanskje vekke nysgjerrighet hos folk som betrakter bygningene. Samtidig skal uttrykket være rolig og dust for dem som befinner seg på innsiden og ser ut, forteller Thorkildsen. 

Et harmonisk uttrykk som vil tåle tidens tann 

Hedvig forteller at det har vært viktig for henne å skape et harmonisk uttrykk som vil tåle tidens tann – og som kan være et positivt innslag i det offentlige rom i Bergen. 

Se filmen om prosessen og tankene bak kunsten her.

Jeg ønsker at bygningene skal leve med skiftende lys, og være spennende og miljøskapende element i en levende bydel 

MILJØ

Damsgårdssundet - tett på det meste

Koselige restauranter og fellesområder

Damsgårdssundet har blitt en spennende bydel med kafeer, allmenninger, kaipromenade, småbåthavn, kajakkhavn, restauranter og egen sandstrand.

Gammelt og nytt smelter sammen

Spennende og moderne arkitektur smelter sammen med historiske industribygg som gir bydelen sjarm og sjel. 

Kaipromenade

Langs hele Damsgårdssundet blir det kaipromenade, og med den nye gangbroen er sentrum bare en kort spasertur unna. 

Båt & sjøliv

Reker på kaien

RESTAURANTEROG KOSELIGE KAFÉER

Livet i Damsgårdssundet

Det er lett å bli bortskjemt når alt ligger innenfor gangavstand. Hvorfor sette seg i bilen når man kan rusle bort til butikken eller ta middagen på en av de koselige restaurantene i nærområdet. 

Med den nye gangbroen rett utenfor stuedøren, har du hele sentrum en kort spasertur unna. 

Festivaler, konserter, gode matopplevelser og generelt unike hverdager blir lett tilgjengelig. Her er det rom for å nyte livet og være med på det som skjer. I hele byen. 

PERFEKT FOR EN AKTIV HVERDAG 

Kajakkpadling eller et friskt morgenbad 

I Kranen Sameie er alt tilrettelagt for et aktivt liv på sjøen, om det er i kajakk, båt eller bare langs havnepromenaden. Damsgårdssundet er også renset. Er du klar for et friskt morgenbad? 

Treningssenter eller løpetur langs sjøen. Opp Løvstakken eller tur i Løvstien. 

Er du glad i å trene, så er mulighetene mange i Damsgårdssundet. Her har du både treningssenter og havnepromenade rett utenfor stuedøren. Ønsker du en litt lengre tur har du Løvstakken og den nye Løvstien rett rundt hjørnet. 

En rolig morgentur i parken

Nygårdsparken har igjen blitt en attraktiv park for allmennheten. Kommune har brukt over 25 millioner på å tilrettelegge for gode oppholdsplasser og aktivitet for folk i alle aldre. Et nydelig sted for trening og rekreasjon. 

KAJAKKFJELLHAVNEPROMENADETRENINGSSENTER

TETT PÅ DET MESTE

Sykkelparkering

I Kranen Sameie blir det tilrettelagt for innendørs sykkelparkering slik at sykkelen din alltid er tørr og klar for neste tur.

Gang- og sykkelbro

Med Småpudden har du hele sentrum en kort sykkel- eller spasertur unna. Festivaler, konserter og gode matopplevelser blir lett tilgjengelig fra Kranen Sameie.

Bybanen

Med gode buss og bybaneforbindelser er det enkelt å komme seg der du ønsker fra Kranen Sameie.

MELD DIN INTERESSE


Jeg ønsker å bli kontaktet av megler og motta informasjon om Kranen Sameie.

KONTAKT OSS


Kari Berland
Ansvarlig megler / Megler MNEF
M. 41 07 30 38
E. kari.berland@em1sr.no