OM KRANEN

Kranen Sameie vil få en fin miks av leiligheter fra omkring 45m2 til 120m2.

Her blir det takterrasser, sykkelparkering, gode rekreasjonsområder og havnepromenade rett utenfor stuedøren.

DITT NYE HJEM I KRANEN SAMEIE

SPENNENDE GLASSFASADER SKAL GI KRANEN SAMEIE SÆRPREG OG LIV 

Et unikt visuelt uttrykk 

Bergenskunstneren Hedvig Thorkildsen har jobbet med å gi fasaden til Kranen Sameie et visuelt og unikt uttrykk. I samarbeid med arkitektfirmaet Artec og kommunikasjonsbyrået Snølys har Thorkildsen utformet de spesielle glassfasadene som skal gi bygningskroppene et særpreget og identitet. 

Utgangspunkt i den gamle kranen 

Hedvig har tatt utgangspunkt i formen på den gamle kranen på tomten, og delt denne opp i enkle element som skal omkranse ytterveggene på en dynamisk måte. Kunstnerens mål er at fasadene og uttrykket skal gi en god opplevelse, både på nært hold og fra avstand – og kanskje vekke nysgjerrighet hos folk som betrakter bygningene. Samtidig skal uttrykket være rolig og dust for dem som befinner seg på innsiden og ser ut, forteller Thorkildsen. 

Et harmonisk uttrykk som vil tåle tidens tann 

Hedvig forteller at det har vært viktig for henne å skape et harmonisk uttrykk som vil tåle tidens tann – og som kan være et positivt innslag i det offentlige rom i Bergen. 

Se filmen om prosessen og tankene bak kunsten nedenfor.

Jeg ønsker at bygningene skal leve med skiftende lys, og være spennende og miljøskapende element i en levende bydel 

LEILIGHETENE

2 ROMS

I 2-roms leilighetene finner du smarte planløsninger med godt utnyttet areal. Store, gode oppholdsrom. Balkong eller privat uteplass. God lagringsplass. Flere av leilighetene har praktiske soverom med tilgang til soverommet fra begge sider.

Er du på jakt etter noe litt utenom det vanlige bør du se på 2-roms leiligheten i 1. etg. i bygg B. Her blir det takhøyde på ca. 3,5 meter og en koselig hems over deler av boligen.

3 ROMS

Kranen Sameie har et rikt utvalg av 3-roms leiligheter. Disse vil få gjennomgående gode kvaliteter. De store vinduene vil gi mye lys, og alle leilighetene vil få balkong eller privat uteplass. Noen av leilighetene vil også få en ekstra balkong.

4 ROMS

Ønsker du en stor og luftig leilighet helt på bryggekanten med panoramautsikt over byen, fjellene og sjøen, er en 4-roms leilighet i Kranen Sameie noe for deg. Her har du store vindusflater i tre retninger slik at leilighetene fremstår ekstra lyse og innbydende. Hovedsoverommet er tilknyttet et stort og fint garderoberom og eget bad. Her ligger alt tilrette for det gode liv i byen!

TERRASSER

Alle leilighetene i Kranen Sameie vil få balkong eller privat uteplass med flott utsikt mot sjøen, byen og de flotte fjellene rundt Bergen.

Her kan du nyte en god bok mens du hører lyden av båter og fugler som flyr forbi, og se solen blinke i sjøen. Enkelt og fint.

MILJØ

Moderne kjøkken fra kvalitetsleverandør

Sett ditt preg på kjøkkenet

Design og håndverk

Moderne

Smarte løsninger

Bærekraftige

FUTUREHOME

Glemte du å skru av kaffetrakteren? Hvilke vinduer er åpent? Justerte du ned varmen før du dro på ferie? Slukket jeg lysene før jeg dro på jobb? Smarthus dreier seg om sikkerhet, komfort og en enklere hverdag.

I Kranen Sameie blir Futurehome sine smarthusløsninger en naturlig del av leilighetene, slik at du har full oversikt og kontroll over boligen via Futurehome sin brukervennlige applikasjon – uansett hvor du er i verden. At du kan spare miljøet og penger er også en fin bonus.

VARMESTYRING

Skru ned varmen om natten, ha det ferdig oppvarmet til morgenen. Står et vindu åpent, senkes temperaturen automatisk. Med appen kan du styre varmen ved hjelp av  automatiserte regler og tidsinnstillinger eller manuelt på termostat. Med effektiv varmestyring sparer du strøm basert på tid på døgnet og om du er hjemme eller ikke. Du øker komforten og sparer penger. Bra for deg og bra for miljøet.

LYSSTYRING

Med smart lysstyring kan du enkelt sette den riktige stemningen. Du betjener lysene dine på en enkel og oversiktlig måte. Automatiser belysningen basert på bevegelse. Lysene går automatisk til perfekt styrke i forhold til om det er dag eller natt. Med tidsinnstilling går soveroms belysningen på hver morgen til samme tid, samtidig starter kaffitrakteren – du tar kontroll over morgenstunden. Lag dine egne scenarioer som for eksempel “tv-kveld”. Ved et enkelt tastetrykk demper belysningen seg til slik du ønsker å ha det når du vil se på tv.

MODUS

Med Futurehome-appen eller en bryter plassert ved inngangspartiet kan du enkelt sette leiligheten i et modus; hjemme, borte, natt eller ferie. Du bestemmer selv hva ditt smarte hjem skal gjøre i hvert enkelt modus. På vei ut døren, aktiver borte eller ferie modus. All belysning går av, temperaturen senker seg, kaffitrakteren slår seg av. Alt dette skjer i en engang ved hjelp av et tastetrykk. Alt dette fordi du som beboer i Kranen skal få en enklere, tryggere og sikrere hverdag.

BOB tar et aktivt valg i å bygge bærekraftige bygg.Kranen Sameie er sertifisert til BREEAM-NOR klasse“Very Good»

Hva er BREEAM-NOR?
BREEAM er verdens eldste og Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger.

BREEAM-NOR er den norske tilpasningen av BREEAM og byggenæringens eget verktøy for å måle miljøprestasjon utviklet av Norwegian Green Building Council (NGBC) i tett samarbeid med bygg- og eiendomsnæringen i Norge.

BREEAM-NOR er Norges eneste metode for sertifisering av bærekraftige bygg.

Bærekraftige bygg
Formålet er å motivere til bærekraftig design og bygging gjennom hele byggeprosjektet, fra tidlig fase til overlevert bygg.

BREEAM-NOR har vist seg å være et effektiv verktøy for å samordne de ulike aktørene i et byggeprosjekt og integrere bærekraftig tenkning i alle ledd.

Et BREEAM-NOR sertifikat utstedes i fem nivåer, Pass, Good, Very Good, Excellent og Outstanding.

Sertifiseringen er basert på dokumentert miljøprestasjon i ni kateforier – ledelse, helse- og innemiljø, energi, transport, vann, materialer, avfall, arealbruk og økologi samt forurensning.

NÅ FULLFØRER VI DRØMMEN VI STARTET

Særpreg og identitet

BOB hadde i 2007 et mål om å skape en bydel med særpreg og identitet, hvor arkitekturen skulle gi inspirasjon og uteområdene skulle invitere til bruk og fellesskap. Visjonen fra 2007 gjelder fremdeles, og nå er vi snart i mål.

En helt ny bydel

Damsgård Nord er siste fase før en helt ny bydel står ferdig i Damsgårdssundet.

Målet er å få til en suksessiv utbygging av hele området fra 2019 til 2023.


MELD DIN INTERESSE


Jeg ønsker å bli kontaktet av megler og motta informasjon om Kranen Sameie.

KONTAKT OSS


Kari Berland
Ansvarlig megler / Megler MNEF
M. 41 07 30 38
E. kari.berland@em1sr.no